Очаква се днес да бъдат обсъдени новите предложения за председател

...
Очаква се днес да бъдат обсъдени новите предложения за председател
Коментари Харесай

След протеста в подкрепа на Минчев: Предстои горещ парламентарен ден

Очаква се през днешния ден да бъдат разисквани новите оферти за ръководител на Народното събрание, откакто през вчерашния ден Никола Минчев свален с гласовете на ГЕРБ, Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “.
Според предварителната седмична стратегия би трябвало депутатите да изслушат министъра на защитата Драгомир Заков и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков по отношение на самолета, нарушил българското въздушно пространство на 8 юни.
Предстои да разберем дали пленарното съвещание и през днешния ден ще протече на фона на демонстрации на неодобрение. А митингът в поддръжка на към този момент някогашния ръководител на Народното събрание Никола Минчев и ръководещите продължи до късно нощес.
Протестиращите посрещнаха с овации Минчев, премиера Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев, както и други депутати от „ Продължаваме промяната “, "Демократична България " и Българска социалистическа партия.
Не такава беше реакцията на хората на площада, когато при тях отиде ръководителят на групата на „ ИТН “ Тошко Йорданов. Той излезе от парадния вход с разперени ръце, само че беше посрещнат от хвърчащи бутилки от вода и бира.
Малко след 22 ч. при опит на депутати от „ Възраждане “ да си тръгнат от Народното събрание още веднъж се стигна до напрежение. На няколко пъти протестиращите нападнаха народните представители и ги замеряха с бутилки. Наложи се те да бъдат изведени с полицейски кордон.
По време на митинга пред Народното събрание депутатите одобриха актуализацията на бюджета на първо четене. Основното в нея е нарастване на новия дълг с 3 милиарда лв., нулева ставка на хляба, понижаване на Данък добавена стойност за парното и газа.
При гласуването от ГЕРБ-СДС, „ Възраждане “ и Движение за права и свободи насочиха рецензии. От „ ИТН “ поддържаха изцяло актуализацията, само че обявиха, че имат забележки. Оттук нататък се чакат оферти на партиите за промени сред първо и второ четене.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР