Очаква се днес американският президент Джо Байдън да направи важно

...
Очаква се днес американският президент Джо Байдън да направи важно
Коментари Харесай

Джо Байдън се среща с двама украински министри във Варшава

Очаква се през днешния ден американският президент Джо Байдън да направи значимо послание, оповестиха от Белия дом.

Предполага се, че в речта във Варшава той ще подчертае смисъла на единството и решителността на свободния свят пред лицето на съветската експанзия в Украйна.

Във Варшава Байдън ще се срещне и с двама украински министри – на външните работи Дмитро Кулеба и на защитата Олексий Резников, до момента в който те беседват с американските си сътрудници Антъни Блинкън и Лойд Остин.

Американският президент възнамерява също да разиска с полския си сътрудник Анджей Дуда опциите за изпращане на бойни самолети на Украйна и други гаранции за сигурност. 

Двамата водачи към този момент се видяха, когато Байдън посети вчера американски бойци, ситуирани в региона на летището в град Жешов като част от отбраната на НАТО на източния фланг на Алианса.

Към тях американският президент се обърна с думите:

„ Вие сте в разгара на конфликт сред демокрациите и олигарсите. Светът няма да е същият, само че не поради Украйна. Организационните структури няма да са същите след 10-15 години. Въпросът е кой ще надделее – нашата народна власт ли ще надделее и полезностите, които споделяме, или едноличната власт. Това е заложено на карта, тъй че това, което вършите, е от голяма важност “.

Посещението в Полша е част от европейската обиколка на Байдън за диалози с представители на Европейския съюз, Г-7 и НАТО.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР