Очаква се депутатите да придвижат обещаваното от години въвеждане на

...
Очаква се депутатите да придвижат обещаваното от години въвеждане на
Коментари Харесай

Шокиращ КЛИП показва какво се случва в автобуса, когато не носим колани само за 15 лв и обясненията на превозвачите защо не ги монтират

Очаква се депутатите да придвижат обещаваното от години въвеждане на наложителните колани в рейсовете. От Асоциацията на потърпевшите при произшествия демонстрираха фрапантен клип от видеорегистратор, който демонстрира какво се случва в транспортните средства, в случай че не се слагат защитните колани, оповестява Нова тв.

„ Ако хората си бяха сложили колани в авариралия край Своге рейс, жертвите нямаше да са 17, а по-малко. Свидетелски фотоси на очевидци демонстрират, че огромна част от починалите са изпаднали от рейса и са били премазани от него. Ако коланите се употребяват, пасажерите ще останат вътре. Ще имат пострадвания, само че няма да бъдат смъртоносни”, разяснява Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

„ Колани би трябвало да има. Ние обаче сме на по-различно мнение във връзка с старите рейсове. Непосилен разход е изключително за дребни и междинни компании, тъй като рейсовете, които са без колани, у нас са към 15 000. Средната цена на един колан е към 15 лева”, разяснява Петър Захариев, член на Управителния съвет на Сдружението на автобусните превозвачи.

По думите му един нов рейс коства от 200 000 лв. нагоре и по тази причина не е толкоз елементарно да се купи. „ Проблемът е, че седалките в старите рейсове не са оразмерени градивно да понесат въпросното натоварване, когато се прибавят коланите. Това е механически проблем”, разясни Петър Захариев.

Според него, в случай че новата разпоредба бъде призната, доста дребни компании ще банкрутират. По думите му на Централната автогара инспекция е посочила, че 99% от рейсовете са с колани и имат видеорегистратори. Дори авариралият рейс край Своге е имал колани, само че те не са употребявани.

„ Нашата взаимна задача е да принудим водачът и пасажерите да пътуват с колани”, съобщи Захариев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР