Очаква се денс, 11-ти август, Комисията по ценни книжа и

...
Очаква се денс, 11-ти август, Комисията по ценни книжа и
Коментари Харесай

SEC може да обяви важни новини за Биткойн ETF още днес

Очаква се денс, 11-ти август, Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати да излезе с публично изказване, обвързвано с утвърждението на Биткойн ETF.

Предстоящото известие на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) по отношение на Биткойн ETF притегли доста внимание на пазара на криптовалути.

Анализаторът Джеймс Сейфарт, профилиран в ETF, допуска, че решението по отношение на ARK 21Shares Bitcoin ETF евентуално ще бъде взето до края на днешния ден. Въпреки че формалният краен период е избран за 13 август, той се пада в неделя, което води до спекулации, че известието може да дойде ден по-рано.

Сейфарт планува решението да бъде оповестено след затварянето на пазара и се придържа към мнението, че е допустимо закъснение. Утвърдени финансови институции като BlackRock, Bitwise, Van Eck и WisdomTree са подали заявки за съответните си Биткойн ETF.

Предстоящият интервал е от голяма важност за ARK 21Shares, като се има поради, че вторият му краен период предхожда тези на съперниците му. Това евентуално би могло да ѝ предложи преференциална позиция в конкуренцията за утвърждение на ETF.

Въпреки това пътят към приемането на утвърждение за Биткойн ETF е изпълнен с трудности. Опасенията, свързани с манипулирането на пазара, ликвидността и отбраната на ползите на вложителите, биха могли да попречват или даже да спрат напредъка на някои от тези оферти.

Като преместим фокуса към сферата на ETF, Ерик Балчунас, прочут ETF анализатор, неотдавна обърна внимание на една завладяваща наклонност. Всичките 15 най-добре представящи се финансови ETF-и през тази година са свързани с криптовалути, като $WGMI е отпред, постигайки впечатляващ растеж от +227%.

Струва си да се означи, че Северна Америка играе централна роля в търговията с крипто ETF, като способства със забележителните 98% за световния размер на търговията. Балчунас чака, че с евентуалното въвеждане на спот ETF-и в Съединени американски щати тази доминация може да се ускори още повече, като евентуално доближи зашеметяващите 99.5%.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР