Очаква се държавният глава на Италия Серхио Матарела да даде

...
Очаква се държавният глава на Италия Серхио Матарела да даде
Коментари Харесай

Италианският президент дава зелена светлина за ново правителство

Очаква се президентът на Италия Серхио Матарела да даде късмет на двама някогашни политически врагове да сформират ново държавно управление, като се планува изключителни три седмици, които биха могли да отбележат повратна точка в разрушените му връзки с Европейския съюз, съобщи " Ройтерс ".

Президентът Серджо Матарела се среща с премиера Джузепе Конте и се чака да му даде нов мандат да сформира нова коалиция на Движението " 5 звезди " и опозиционната Демократическа партия (ПД).

Двете партии влязоха в съдружни договаряния, откакто някогашният съдружен сътрудник на " 5 звезди ", дясната партия " Лига ", водена от Матео Салвини, разгласи държавното управление за неприложимо и прикани за предварителни избори.

Двете страни би трябвало да реализират единодушие за споделена политическа платформа и екип от министри, само че водачът на " 5 звезди " Луиджи Ди Майо и неговият сътрудник от НД Никола Зингарети обявиха, че са дали обещание да намерят общо съображение за положителното на страната.

Очаква се двете страни да изискат от Европейски Съюз еластичност във връзка с бюджетния недостиг за 2020 година за " усилване на общественото доближаване " в страната.

Европейски Съюз постанова бюджетни правила на държавите-членки за обезпечаване на финансова непоклатимост в блока.

Перспективата за нова администрация, ръководена от Конте, ускори пазарите, които залагат, че Италия ще получи фискално рационално държавно управление, което ще избегне борба с Европа.

Италианските държавни облигации резервираха ралито си, като доходността от 10-годишната търговия с задължения беше към най-ниското ниско равнище.

" Лига " е мощно евроскептична и беше дала обещание нерешително понижаване на налозите за 2020 година, за което икономистите предизвестиха, че могат да окажат нестабилен напън върху извисяващата се дългова планина на Италия.

Неочаквано създателят на " 5 звезди " съобщи, че министрите би трябвало да бъдат технократи, а не определени политици. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР