Очаква се дългоочакваният ремонт на улица Май в Пловдив да

...
Очаква се дългоочакваният ремонт на улица Май в Пловдив да
Коментари Харесай

Ремонтът на пловдивската улица „Май” ще стане през май

Очаква се дълго чаканият ремонт на улица " Май " в Пловдив да стартира през май. Това обаче зависи от процедура по възлагането на ремонта на регион " Централен ". Това разгласи кметът на регион " Централен " Георги Стаменов.

Малката уличка се намира на метри от Главната улица на Пловдив, като за мнозина местоположението й е повече от съвършена – в супер центъра, а в това време надалеч от шума на огромните булеварди.

От година и половина обаче живеещите на огромна част от улицата се е трансформирало в същински призрачен сън. На процедура пътна настилка липсва на сектор от към 50-60 метра сред улиците „ Тодор Каблешков” и „ Преслав”. След като бе сменена ВиК инфраструктурата, пътната настилка по този начин и не бе оправена, защото договорът на Община Пловдив за поправки в регион „ Централен” изтече.

" Улица " Май " е с тристранен контракт сред Община Пловдив, ЕВН-Топлофикация и ВиК. За да може регион " Централен " да извърши ремонта, би трябвало решение на Общински съвет, с което да се разпореди работата по ремонта, с цел да не бъдем упрекнати в двойно финансиране. Имам уверението от кмета Здравко Димитров и господин Родопски, че с бюджета ще ми бъде предоставено да извърша тези действия ", уточни Стаменов.

По думите му, в случай че процедурата мине по контрактувания метод, до края на април би трябвало да се извърши организацията по започване на ремонта и да започват фактическите действия по възобновяване.

" Ще върнем настилката на улицата в достоверния ѝ тип - с паважна настилка. Ще ремонтираме тротоарите и ще сложим няколко изчезнали лампи ", уточни Стаменов.

Той добави, че паралелно с това ще започва работа по ул. " Тодор Каблешков " от ул. " Май " до " Гладстон ".

" Там има един достоверен бетонов пиедестал. Ще ми се да го разбием и да го създадем зелена повърхност, а не да стои по този начин. Явно преди време е имало павилион ", уточни още зам.-кметът.

Около 80 хиляди е плана за ремонт на ул. " Май ".



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР