Очаква се да започнат летните ремонти в София. На практика

...
Очаква се да започнат летните ремонти в София. На практика
Коментари Харесай

Тези проблеми мъчат първото споделено трасе за автобуси и трамваи в София

Очаква се да стартират летните поправки в София. На процедура обаче тези от предходната година към момента не са приключили, предава bTV.

Първото споделено трасе за рейсове и трамваи в България, вместо в триумф се трансформира в проблем за Столична община. Полагането на асфалта по бул. "Константин Величков " стартира още през август и завърши през октомври 2018-а. Само месец по-късно настилката се напука.

“Не разбирам каква технология е употребена в процеса, какви служащи са работили и коя компания въобще може да застане зад подобен резултат с лицето си”, разяснява Андрей Зографски - организация "Спаси София ".

Някои от пукнатините доближават 5 метра дължина. Поправят се едвам през днешния ден - съвсем година след старта на реконструкцията.

Въпреки санкциите от общината, трасето на стойност близо 1 милион лв., към този момент остава на кръпки.

Експеритментално трасе сред трамваи и рейсове. Направихме експертиза на целия трамваен път. Бяха измерени деформации, отклонения, трептения, в този момент тече процедура по дотъкмяване на фугата, която не беше довършена предходната година заради настъпване на зимните условия. Заедно с това се укрепва тук-там релсовия път”, изясни Дончо Барбалов, - зам.-кмет по направление "Финанси и стопанска активност.Оказва се правата била опит.

Това ремонт на ремонта ли е?

Не бих споделил, че е ремонт на ремонта. Това е дотъкмяване на нещо, което остана незавършено предходната година.

Разходите по укрепването и кърпенето са за сметка на изпълнителя.

„ В рамките на това финансиране те правят поправките. Няма спомагателни заплащания от страна на общината”, добави Барбалов.

Срок за привършване на ремонта няма. Подобни споделени трасета може да се изградят още на булевардите "Мария Луиза ", "Възкресение " и "Никола Мушанов ", в случай че плановете бъдат утвърдени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР