Очаква се част от протестиращите медицински сестри, които от седмици

...
Очаква се част от протестиращите медицински сестри, които от седмици
Коментари Харесай

Медицинска сестра: Не вярваме на никого, на предела на нервите си сме

Очаква се част от протестиращите медицински сестри, които от седмици са на палатка пред Министерство на здравеопазването, да се срещнат с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев.

По време на срещата те ще го срещнат още веднъж с настояванията си за по-високи заплати, по-добри условия на труд и законодателни промени в областта на опазването на здравето.

Вече желаеме да чуем нещо съответно от здравния министър, съобщи в изявление за БНР здравната сестра от София Елена Тонева: "Искаме съответни дейности. Уморихме се да ни лъжат. Вече не имаме вяра на никого. Вече сме на лимита на нервите си ".

Цялата здравна система рухва, тъй като е издигната погрешно, безапелационна е Тонева и добави: "Време е за нов модел. Вече е време да приказваме за предварителна защита. Искаме цялостна промяна ".

За обещаните 200 млн. лева повече за опазване на здравето следващата година тя разяснява: "Те главно ще бъдат ориентирани за увеличение на клиничните пътеки. Този механизъм те употребяват като опрощение, че по този метод ще усилят заплатите на сътрудниците в цялата страна. Ние не сме нормени служащи и не желаеме парите ни да се дефинират от брой минали пациенти, т.е., от клинични пътеки. В момента в опазването на здравето това е правилото – колкото повече заболели хора, толкоз повече пари. Стига към този момент с тази скица, с това закононарушение. Този модел има пъклен жанр. Нещата не са добре нито за нас, нито за пациентите. Нарушава се нашият морал и здравето на пациентите е застрашено ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР