Очаква се британският премиер Борис Джонсън да обяви днес увеличаване

...
Очаква се британският премиер Борис Джонсън да обяви днес увеличаване
Коментари Харесай

Британският премиер ще обяви днес увеличаване на разходите за здравеопазване

Очаква се английският министър председател Борис Джонсън да разгласи през днешния ден увеличение на разноските за опазване на здравето с 1,8 милиарда лири (2,2 милиарда долара) пробвайки се да съблюдава обещанията си за Брекзита, до момента в който се готви за напускането на Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

Джонсън беше водеща фигура в акцията за Брекзита преди референдума през 2016 година. Той е свързван с изписаното на рейс заричане, че Англия може да влага 350 милиона лири седмично в националната си здравна система, в случай че страната напусне Европейски Съюз. Критиците му от дълго време афишират обещанието за фантастично, само че решението му да финансира инфрастрктурни усъвършенствания и възобновяване на техниката цели да покаже на хората това, което министър председателят счита за изгоди от Брекзита.
Обявените разноски за опазване на здравето, обучение и вътрешен ред също по този начин подхранват упованията за предварителни избори, отбелязва Ройтерс. Членове на екипа му споделиха, че това няма да се случи преди 31 октомври, когато съгласно обещанията на Джонсън Англия ще напусне Европейски Съюз със или без подписано съглашение.

Вчера депутатът от Лейбъристката партия Джон Ашуърт съобщи пред "Скай нюз ", че през септември Народното събрание ще има опция да спре напускането на Европейски Съюз без съглашение. "Правителството ще би трябвало да внесе закони, с цел да се приготви за този Брекзит без съглашение, който желаят. А ние ще използваме всички налични ни средства в Народното събрание ", даде обещание той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР