Очаква се 2108 г. да бъде много силна за усвояване

...
Очаква се 2108 г. да бъде много силна за усвояване
Коментари Харесай

Експерт: 2018 г. ще много силна за усвояване на еврофондовете

Очаква се 2108 година да бъде доста мощна за асимилиране на пари от еврофондовете. Предложенията са доста и в този момент е моментът всеки от сферата на бизнеса, науката и общините да се ориентира и да прояви интензивност.

Това показа доктор Никола Христович, сертифициран управнически съветник и началник на консултантска и обучителна компания. Поводът бе безвъзмезден семинар на тематика “ Как да подготвим сполучливи планове по главните отворени и идни за отваряне еврогрантове “, който се организира в Юнашкия салон във Варна. Форумът бе проведен взаимно с Консорциум Черноморски клъстери с поддръжката на Регионален научен център – Варна.

На него лекторът доктор Христович показа новия си справочник „ Европари за планове 2017- 2020 ”. Цялата информация се намира в интернет. В наръчника съм се постарал да обобщавам най-важното за новите грантове през втората половина на сегашния програмен интервал, изясни той.

Предложенията са свързани с безплатно финансиране на планове за поощряване на предприемачеството, стимулиране на нововъведенията, възстановяване на индустриалния потенциал, повишение на потенциала на педагогическите експерти за работа в мултикултурна среда, поддръжка на уязвими групи за достъп до висше обучение, вложения в преработка/маркетинг на селскостопански артикули. Специално за Варненския район максимален интерес провокират опциите за финансиране на хрумвания за запазване и възобновяване на морското биологично многообразие и екосистеми и компенсационни режими в границите на устойчивите риболовни действия, продуктивни вложения в аквакултурите, повишение на знанията за положението на морската среда и други.

СТАВРИ ТАРГОВ /chernomore.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР