„Очаква ни труден сезон с големи предизвикателства и „борба“ за

...
„Очаква ни труден сезон с големи предизвикателства и „борба“ за
Коментари Харесай

Иде труден сезон с борба за всеки турист

„ Очаква ни сложен сезон с огромни провокации и „ битка “ за всеки екскурзиант. В изискванията на мощна конкуренция в района запазването на положителния имидж на българския туризъм е измежду главните ни задания през 2019 година, която би трябвало да осъществим всички съгласно компетенциите си”, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на обичайна работна среща с локалната власт, контролните институции и бизнеса в навечерието на летния сезон.

„ Работим за обезпечаването на добър туристопоток и посредством програмата за поощряване на проведения туризъм, с която да насочим повече чартърни полети към летищата Варна и Бургас. За да насърчим туристопотока към България, изследваме и опита на държавите-членки на Европейски Съюз и имам вяра, че това е пътят”, осведоми министър Ангелкова.

„ Проверките на плажовете започват от 1 юни, те ще се вършат по този начин, че да не пречат на активността на бизнеса, само че ще бъдем безкомпромисни към нарушителите. Ще продължим да следим и ревизираме всеки сигнал”, сподели министър Ангелкова.

Започна публичното разискване на Наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване и заведенията. Доста от залегналите условия, които са остарели, са отстранени. Единната система за туристическа информация към този момент работи и от 1 октомври започват инспекциите и глобите за непопълнени данни.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР