Очаква ни предизвикателно лято, важно е всички държавни и местни

...
Очаква ни предизвикателно лято, важно е всички държавни и местни
Коментари Харесай

Ангелкова вижда добра подготовката за летния сезон и гарантира качество

Очаква ни предизвикателно лято , значимо е всички държавни и локални институции, контролни органи и представители на бизнеса да работят в синхрон , с цел да подсигуряваме на българските и задграничните туристи услуга с доста положително качество , разяснява министърът на туризма Николина Ангелкова след среща с контролните органи за подготовката на идния летен сезон във Варна.

" Подготвяме редица начинания дружно с представителите на локалната власт и бизнеса и се надявам да успеем да запазим отличните резултати от предишния сезон ", добавя тя.

С туризма са свързани доста институции , организации и структури от разнообразни ресори, контролни органи и локалната власт, добави Ангелкова и благодари на сътрудниците си от държавното управление и на премиера Борисов за поддръжката за туризма и за издигането му като приоритет.
 Ангелкова подготвена да се бори за всеки един екскурзиант и през 2019 година
Ангелкова подготвена да се бори за всеки един екскурзиант и през 2019 година

Тя се похвали с 8,4 милиарда лв. доходи от туризъм през 2018 година

Тази година Министерството на туризма започва нова самодейност - " Денят за Вас ", както по Северното, по този начин и по Южното Черноморие. Идеята е в един ден през интервала от 15 юни до 8 септември всички музеи и други туристически обекти на територията на съответната община да са с вход свободен . Така ще се привлекат повече гости към културно-историческите забележителности и към атракциите в региона.

Ангелкова изяснява, че е основана организация, обвързвана с инспекциите по ръководство на морските плажове , по този начин и с местата за настаняване и хранене от страна на КЗП, с цел да се подсигурява първокласен артикул и безпроблемно престояване на туристите .

" Имаме съдействието на Министерство на вътрешните работи и всички контролни органи , с цел да бъде обезпечено умерено летуване. На територията на о бласт Варна неохраняемите плажове са 23 , като регионалната администрация и общините обезпечават водното избавяне, здравното обслужване и почистването ", разяснява министърът.

Проверките започват от 1 юни с началото на дейния сезон . Минимум по 3 са инспекциите на плаж - при започване на сезона, по средата и в края му, а по сигнал са непрекъснати. Министърът подсигурява, че най-посещаваните неохраняеми плажове ще бъдат подсигурени .

Тя предвижда известни спадове на немския пазар и изяснява, че са подхванати редица ограничения и следи дружно с сектора какво се случва , тъй че да се компенсира от други пазари. Спадът от пазар Русия все още е намалял много по отношение на прогнозите от началото на годината .

Тя заяви още, че екипът й създава специфична стратегия за привличане на повече чартърни полети през проведения туризъм .

" Не приказвам за субсидиране, а за търсене на механизми , каквито оферират Гърция, Испания, Кипър и Хърватска. Надявам се до месец отчетът на интернационалния съветник, с който работим, да бъде подготвен и да го предложим за публично разискване. Това ще ни разреши да притеглим в допълнение полети за летища Варна и Бургас и по този начин да разтеглим крилата на сезона ", добавя Ангелкова
 73% от българите недоволни от туристическата реклама на страната ни
73% от българите недоволни от туристическата реклама на страната ни

Искат в държавния бюджет да се плануват средства за реклама на България в чужбина

По думите й, има отчетливи растежи все още на пазар Украйна 50%, Англия 19%, Израел 16%, Чехия и Полша - по 10%, Франция - 12% и се надява това да компенсира спада от Германия и Русия.

Министърът на туризма анонсира квалифицирания за 31 май Международен капиталов конгрес в Слънчев бряг с присъединяване на международни хотелски вериги и профилирани фондове. " Надявам се да насочим тяхното внимание към Черноморието и страната ни. Бихме желали да създадем благоприятни условия за създаване на конгресни центрове в националните курорти или край тях , с цел да се употребява целогодишно положителната им материална база ", изяснява тя.

Ангелкова обръща особено внимание на наличието на представителите на Китай както от страна на тяхното Министерство на туризма, по този начин и на разнообразни провинции. Ще участва един от най-големите китайски фондове - Silk road fund, и представители на UnionPay.

" В началото на годината министерството подписа съглашение с най-голямата китайска туроператорска компания за взаимно публично-частно партньорство за основаване на изнесени туристически осведомителни центрове в разнообразни китайски градове. Важно е да продължим взаимната работа с Гърция и Сърбия за общите туристически артикули за привличане на туристи от азиатската страна ", показва министърът.
 Ангелкова забила последния гвоздей в ковчега на българския туризъм
Ангелкова забила последния гвоздей в ковчега на българския туризъм

Целта на министерството била да прогони българските туристи от родното Черноморие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР