Очаква ни облачен, дъждовен, ветровит и студен петък. Започналото захлаждане

...
Очаква ни облачен, дъждовен, ветровит и студен петък. Започналото захлаждане
Коментари Харесай

Студ и дъжд на Черния петък

Очаква ни заоблачен, дъждовен, прохладен и леден петък. Започналото захлаждане от североизток продължава и през днешния ден. Температурите ще са ноемврийски – от 7 градуса в множеството региони на Северна България до 12 към Черноморието. Вятърът остава осезателен в източната половина на страната и по поречието на река Дунав - с пориви към и над 50 км/ч.



Валежите в петъчния ден ще са по-значителни в централните и западните региони на страната. Продължителни и напоителни есенни дъждове, с валежни количества, които в 12 области на страната ще са по-значителни – 25-35 литра на квадратен метър за денонощието. В тези региони е в действие жълт код, като в планинските елементи ще паднат до 50 литра на квадратен метър за 24 часа.



Сняг ще падне в планините. Крехка снежна завивка се чака в Рила, Пирин и високите елементи на Западна и Централна Стара планина, над 1500-1700 метра. В Родопите – обилни количества дъжд. По високото термометрите ще се двоумят към 1 градус, в ниското – до 3-4 градуса.

През почивните дни преваляванията ще спрат в съвсем цялата страна. Възможно е да превали на изолирани места в планините и в Източна България. Вятърът ще утихне, само че температурите ще са ниски – сутрините – към 5-6 градуса, а в следобедните часове – до 9-10.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР