Очаква ни хубаво, типично лятно, много топло и дори горещо

...
Очаква ни хубаво, типично лятно, много топло и дори горещо
Коментари Харесай

Проф. Рачев обеща 42 градуса другата седмица

Очаква ни хубаво, типично лятно, доста топло и даже горещо време, изключително от средата на идната седмица , съобщи в студиото на БТВ климатологът проф. Георги Рачев.

Той означи извънредно студеното за сезона време през последните три дни, каквото евентуално не е записано в метеорологичната ни история за този интервал на годината. Според него нов интервал на захлаждане, въпреки и не толкоз огромно като предходното ни чака и след неделя.

След това обаче настава трайно покачване на температурите. " За интервала 21-24 юли ни чакат температури над 37-38 градуса. Има възможност и за жеги над 40 градуса ", добави той, като посочи, че прогнозите на американските метеоролози са по-екстремни и вещаят температури към 42 градуса по поречието на Дунав и в Горнотракийската равнина.

Проф. Рачев съобщи, че цяла Европа е обхваната от. " Това е за следващ път. Испания бележи непрестанно високи температури, Англия също страда от тази анормална горещина. Това ще се задържи най-малко седмица. Сушата продължава и това ще се отрази на зърнената годишна продукция ", сподели още той.

Професор Рачев чака уместно за плаж време по черноморското ни крайбрежие без превалявания и смаксимални температури към 30 градуса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР