Очаква де новият парламент да се събере на 1 декември,

...
Очаква де новият парламент да се събере на 1 декември,
Коментари Харесай

Парламентът се събира на 1 декември?


Очаква де новият парламент да се събере на 1 декември, заяви БНР. Президентът Румен Радев би трябвало да издаде декрет за свикването му. Той изясни предходната седмица, че може да забави с няколко дни този акт, с цел да даде опция на партиите да договарят за съдружно съглашение. Вчера завършиха и последните срещи на експертните групи, а в края на деня съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков съобщи, че „ няма тематика, по която да не е реализирано голямо единодушие “. Което значи, че най-вероятно ще бъде подписано съдружно съглашение сред четирите договарящи обединения – „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и „ Демократична България “.

Най-възрастният национален предтавител в 47-ото Народно заседание е Силви Кирилов от „ ИТН “. На него се пада достойнството да открие тържественото първо съвещание на Народното събрание, на което депутатите поставят клетва.

След свикването на Народното събрание, президентът би трябвало да връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на най-голямата политическа мощ – „ Продължаваме промяната “.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР