Обзор потъна в скръб. Една от големите надежди в българското

...
Обзор потъна в скръб. Една от големите надежди в българското
Коментари Харесай

16-годишен шампион в колоезденето ни загуби битката с рака

Обзор потъна в тъга. Една от огромните очаквания в българското колоездене - 16-годишният Митко Тихомиров Тодоров, загуби борбата с рака.

Погребението ще е на 9 септември в родния му град Обзор. Очаква се на погребалната върволица да участва целият град, прецизира Флагман.

Точно когато Митко е на върха, лекарите му слагат тежката диагноза „ сарком на меките тъкани ”. Първоначално Митко претърпява незабавна интервенция в УМБАЛ „ Св. Иван Рилски ” в София на гръбнака за премахване на образуванието. След нея обаче последвала втора операция в Турция.

За известно време той още веднъж се изправя на крайници, само че преди седмица подлата болест още веднъж го събаря. 16-годишното момче ненадейно стартира да се обездвижва и сковава в региона на краката.

След следващата доза прегледи и съвещания с турските медицински лица се открива, че по гръбначния дирек на Митко са се образували нови два тумора.

Момчето е родено в Обзор, където стартира тренировки в тамошния клон на клуб " Несебър ". През 2014 година става държавен първенец на шосе и писта дружно със своите съотборници и взема бронзов орден в самостоятелното тичане по часовник.

През идната година също е трети в републиката, а тазгодишният сезон бе най-успешният за него досегa -златен медалист на писта и шосе с тима си и победител в купите „ Троян ”, „ Обзор ” и „ Сливен ”
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР