ОБЗОР 2018 Пловдив - отличник по ръст в цените на

...
ОБЗОР 2018 Пловдив - отличник по ръст в цените на
Коментари Харесай

Динамичен пазар и в индустриалния сектор в Пловдив

ОБЗОР 2018 Пловдив - първенец по растеж в цените на парцелите

Динамичен през 2018 година бе и пазарът на индустриални парцели в България. Независимо от това обаче той към момента не предлага задоволително съвременни площи, регистрират анализаторите. Картината за Пловдив е следната - откакто пикът в сегмента беше доближат в средата на 2017 година, в този момент има 15% спад на покупко-продажбите за наем и 30% спад на покупко-продажбите за продажба. Отливът на вложители се дължи на дефицита на фрагменти, показва Атанас Ласков от БГСКЛАД Пловдив. Според него през цялата година най-търсени са били складовите бази за лични потребности с дребна повърхност сред 150 и 300 кв. м.

Освен покупко-продажбите на дребно, промишленият бранш

се разви и от някои нови вложения.

В „ Тракия икономическа зона “ (ТИЗ) през 2018 година проработи първият в България цех за самолетни елементи на френската компания „ Латекоер “ (Latécoère), водещ снабдител в самолетната промишленост. В началото на 2018-а Пламен Панчев от ТИЗ се похвали, че започват годината с 12 нови плана. „ Реално още от първия месец на годината имаме информация за над 30 милиона евро вложения. Но по-интересното е, че половината от декларираните нови вложения са на български компании ”, сподели Панчев.

Кои са новите планове?

Фирма „ Биомашиностроене ” се зае да разшири своята база с логистични площадки и индустриални халета. TVT, която предлага опаковъчни консумативи и машини, съобщи, че ще строи логистика. „ Елко мес ” подвигна цех за салами, а “ЕНКО Пластикс ”, която се занимава с пластмасови транспортни опаковки, също уголемява производството си. “Интерлинк Груп ” има проекти за ново логистично хале.

Дистрибуторът на медикаменти компания “Стинг ” прави свои хранилища. Традиционно се резервира ползата към „ Тракия икономическа зона “ от страна на немската компания Humanita, която към този момент приключва своя цех за подбиране и преработване на текстил. Своите бази тук уголемяват и компании като Kaufland, WilliElbeGelenkwellen, Mecalit и британската William Hughes.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР