ОБЗОР 2018: Аргиров се върна в Окръжна, за да я

...
ОБЗОР 2018: Аргиров се върна в Окръжна, за да я
Коментари Харесай

Доц. Ходжев е новият председател на Дружеството по...

ОБЗОР 2018: Аргиров се върна в Окръжна, с цел да я избавя Пенсионираха доктор Магдалена Петрова след серия кавги Атанас Калчев застана отпред на съсловието под тепетата Утвърди се новата болница "Парк Хоспитал " Иван Маджаров оглави Лекарския съюз
Доц. доктор Владимир Ходжев бе определен за ръководител на Българското сдружение по белодробни заболявания (БДББ). Това стана на общо заседание, което се организира по време на VII Конгрес на научното сдружение във Варна в края на месец октомври.

Доц. Владимир Ходжев - един от най-уважаваните белодробни експерти в България, е началник на Секция по пневмология и фтизиатрия към Катедра по вътрешни заболявания на МУ - Пловдив и е шеф на Клиниката по пулмология в УМБАЛ “Св. Георги ” в Пловдив. Член е на European Respiratory Society и American Thoracic Society.

Доц. Ходжев прави оценка работата с младите учени като едно от главните посоки, които би трябвало да развива сдружението в идващите две години. Само след месец ще има обучителен курс за специализанти от програмата за продължаващо образование на БДББ. Дружеството би трябвало да продължи да работи за усъвършенстването и квалификацията на всички белодробни експерти в региона на пневмологията и фтизиатрията.

Българското сдружение по белодробни заболявания е единственият представител на научната общественост от България, асоцииран член на Европейското респираторно общество.

XVI Национален кардиологичен конгрес, един от най-големите научни конгреси у нас, проведен от Дружество на кардиолозите в България, се организира от 4 до 7 октомври тази година. На него за ръководител от 2018 до 2020 година на Българското кардиологично сдружение бе определена доцент доктор Мария Токмакова.

Доц. доктор Мария Токмакова, дм, е в Академичния състав на Секцията по кардиология към Първа катедра по вътрешни заболявания на МУ - Пловдив и началник-отделение по кардиология в УМБАЛ „ Св. Георги ”-Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР