Обзалагам се като човек, който познава региона, че много скоро,

...
Обзалагам се като човек, който познава региона, че много скоро,
Коментари Харесай

Говорител на ЕК видя Бенелюкс на Балканите след влизането на България и Румъния в Шенген


" Обзалагам се като човек, който познава района, че доста скоро, когато България и Румъния станат част от Шенген, цялото това пространство от река Дунав до Бяло море и от Черно море до Халкидическия полуостров, ще бъде едно пространство, една територия. Това ще бъде Бенелюкс на Балканите и тогава ще видите това до какво ще докара във връзка с взаимната взаимозависимост на валутната обмяна на икономическата интензивност ". Това сподели в изявление за предаването " Преди всички " на БНР представителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас.

Няма справедливи аргументи България и Румъния да не бъдат част от Шенгенското пространство, счита Схинас. Той акцентира обаче, че по време на своето Eвропредседателство България би трябвало да разсее подозренията измежду някои страни от Европейския съюз за приемането ѝ в Шенген.

Във връзка с желанието на България да кандидатства за еврозоната и готовността на страната ни за участие в еврогрупата Схинас акцентира, че няма метод да бъде изработен политически жест.

" Членството в еврозоната е територия, която е доста добре нормативно обрисувана, има доста характерни критерии за това. Прави се изчерпателен обзор от страна освен на Европейска комисия, само че и от ЕЦБ. Това е развой, който е доста изчерпателен и подробен и няма място за политика. В предишното както Гърция, по този начин и други страни съумяха да минат през малките врати на системата, тъй като Eвропейската статистическа система не беше в положение да се увери сама в данните за страните - членки, а по-скоро беше нещо като нотариус - пишеше числата, които страните ѝ даваха. Сега има нови правила за водене на статистика. Не е истина, в случай че някой каже, че това е метод да бъде изработен политически подарък на страна - кандидатка за еврото. Първата истина е, че България ще бъде оценена по разпоредбите. Втората е, че икономическото показване на България е изненадващо положително. Тези, които настояват, че България би била риск, не са осведомени с това какво реализира българската стопанска система от позиция на инфлацията и дълга ", разяснява представителят на Европейска комисия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР