Обявяването на Независимостта на България е нагледен пример как с

...
Обявяването на Независимостта на България е нагледен пример как с
Коментари Харесай

Румен Радев: Нашият народ може да бъде господар на съдбата си

Обявяването на Независимостта на България е прегледен образец по какъв начин с воля , единение и увереност нашият народ може да бъде стопанин на ориста си .

 Отбелязваме 110 години самостоятелност
Отбелязваме 110 години самостоятелност

Денят е разгласен за формален празник с решение на Народно събрание от 10 септември 1998 година

Това съобщи президентът Румен Радев в собствен адрес във връзка тържественото отбелязване във Велико Търново на 110 години от оповестяването на българската Независимост , осведомят от прессекретариата на президента.

Прокламацията на Независимостта бе успех на българската държавност , явен знак към Европа и света, че млада България ще отстоява с всички сили своето място измежду независимите, благоденстващи и цивилизовани народи , посочи той.

 Нека бъдем свободни в мислите си и самостоятелни в дейностите си, прикани Нинова
Нека бъдем свободни в мислите си и самостоятелни в дейностите си, прикани Нинова

Днес означаваме 110 години от Независимостта на България

" Този огромен исторически акт не бе инцидентна стъпка. Със самочувствие и достолепие, с дипломатическа мъдрост и историческа смелост българската нация съумя за броени години да построи забележителен политически, стопански и нравствен капацитет, който да подсигурява здравите устои на нова България ", се споделя още в приветствения адрес на българския държавен глава.

Румен Радев напомня, че за по-малко от три десетилетия нашите предшественици решително и поредно изминаха сложния път от Освобождението през Съединението на Княжество България и Източна Румелия до извоюването на цялостния и неоспорим суверенитет на страната ни.

" Вярвам, че триумфът на българската самостоятелност бе прегледен образец по какъв начин с воля, единение и увереност нашият народ може да бъде стопанин на ориста си ", акцентира още в своя адрес президентът Румен Радев.

 Борисов: Националният интерес е обвързван със запазването и развиването на обединена Европа
Борисов: Националният интерес е обвързван със запазването и развиването на обединена Европа

Честит Ден на Независимостта на всички българи

Центърът на тържествата през днешния ден в страната е Велико Търново.

В словото си заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов уточни, че има събития в историята, в които няма искра, няма борби, няма гръм, няма герои, само че те са записани със златни букви в историята на народите, тъй като дават нов път, отварят нова светлина, осведоми БНР.

На тържествената гала в старопрестолния град бяха прочетени приветствени адреси от президента Румен Радев и от министър- ръководителят Бойко Борисов.

Тържествата във Велико Търново започнаха с тържествена литургия в църквата " Св. 40 мъченици ", където бяха благословени и бойните флагове на България.

В крепостта " Царевец " с боен обред беше повдигнат българският трикольор.

За довечера е планувана и тържествената заря-проверка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР