Обявяването на неприятни резултати през медиите цели сплашване, а не

...
Обявяването на неприятни резултати през медиите цели сплашване, а не
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: Обявяването на неприятни резултати през медиите цели сплашване, а не решаване на проблема

Обявяването на неприятни резултати през медиите цели заплашване, а не решение на казуса. Ако цели решение на казуса, информираш управляващите, които имат правото и уговорката да отидат там, където има замърсяване и да спрат това замърсяване. „ Активни консуматори " трябваше да подадат сигнал до РЗИ или районните поделения на Министерство на околната среда и водите и те да създадат съответно инспекция по сигнал. Това сподели доктор Александър Симидчиев от ПП-ДБ в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия във връзка изнесените резултати от „ Активни консуматори " за замърсяване на водата в Черно море.

Проблемът по думите му е доверието в формалните институции. „ И Министерство на околната среда и водите, и Министерство на здравеопазването дълго време говореха за това, че в Черно море няма замърсяване, още по време на „ Каховка ", когато имаше хибридна офанзива за замърсяване за да се разклати туристическия сезон. В Румъния имаше много по-малък проблем, в сравнение с в България, и повода е, че недоверието в институциите в България е много високо. Доверие и съмнение се гради в дълъг интервал от време, т.е. това не може да се оправи бързо ", разяснява доктор Симидчиев.

По мотив изчезналите медикаменти в аптечната мрежа той съобщи, че Комисията по опазване на здравето в Народно събрание е заела министъра на опазването на здравето ежеседмично да изпраща информация за изчезнали лекарства. „ За последната седмица има 3 медикамента, които липсват, и 8 медикамента, които са сложени в забранителен лист. Част от неналичията се дължат на това, че лекарства, които са с релативно ниска цена в България и по-висока в чужбина, се изнасят за сметка на потребностите на българските жители ", изясни доктор Симидчиев.

„ Ако имаме правова страна, законът ще се приложи подобен, какъвто би трябвало да се приложи ", разяснява той във връзка завръщането на Васил Божков

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР