Обявяването на края на спонсорския договор между Националната баскетболна лига

...
Обявяването на края на спонсорския договор между Националната баскетболна лига
Коментари Харесай

Въпросът за собствеността на "Виваком" донесе напрежение след прекратен спонсорски договор

Обявяването на края на спонсорския контракт сред Националната баскетболна лига (НБЛ) и " Виваком " провокира напрежение, обвързвано с възможни " проблеми с уточняване на собствеността и лимитирани бюджети " в телекомуникационната компания.

Първоначално в 13.23 ч. от баскетболната лига изпратиха известие до медиите, с което оповестяват, че партньорството няма да продължи. В него НБЛ показва, че " съгласно формалното мнение на телекома през 2018 година компанията има съществени понижения в бюджетите и заради тази причина няма опция да продължи партньорството си с НБЛ ".

От лигата показват, че са получили висока оценка за взаимната си работа досега, само че управлението на компанията е решило договорът да завърши.

Да бъде безпорядък

" В последвалата връзка от през вчерашния ден /20.02.2018 г./ стана ясно, че компанията има проблеми с уточняване на собствеността и лимитирани бюджети, което прави невероятно сключване на контракт за спонсорство с НБЛ в този миг. Уточнихме се да се възобновят договаряния през лятото за идващия сезон ", се споделя в цитата на генералния управител на НБЛ Лили Борисова.

 Въпросът за собствеността на
© LAP.bg

Три часа по-късно и двете страни опровергаха претекстовете за прекратяването на партньорството. От НБЛ изпратиха ново известие, в което показаха, че цитатът на Борисова е " неточен ".

" Много апелирам да коригирате този погрешен откъс и да ме цитирате по следния метод: " И двете страни сме задоволени от партньорството си досега, ние от НБЛ припознаваме " Виваком " като социално-отговорна компания, която поддържа голям брой обществено-значими дела в разнообразни сфери и разбираме решението ѝ да насочи своите старания за 2018-та към други дела в региона на спорт. Оставаме с най-хубави взаимни усещания и ще продължим диалози за бъдещо съдействие на по-късен стадий ", споделя Борисова.

Потърсени от " Дневник ", от " Виваком " също дефинираха цитата за " неточен ". От компанията обясниха, че пренасочват вложенията си към " нови начинания, популяризиращи дейния метод на живот и шерването на позитивните страсти от играта, най-много измежду фамилната публика, децата и младежите ".

" Виваком " е компания с дългогодишни обичаи в поддръжката на социално-отговорни акции. Всяка година телекомът прави вложения в размер на над 500 000 лв. в организации и интензивности в интерес на обществото. През последните няколко години компанията концентрира тези средства в областта на образованието и спорта, като смята, че те са едни от най-важните за развиване на младото потомство в България и обществото като цяло и се нуждаят от поддръжката на бизнеса, в допълнение към целенасочената държавна политика ", дават отговор от компанията.

 Въпросът за собствеността на
© bgoympic.org

Кой е притежателят

" Виваком " стана спонсор на баскетболното състезание през 2016 година, когато президент на лигата беше Константин Папазов. Тогава договорът беше за една година, а след това беше възобновен.

Компанията спонсорира също националния тим по футбол, първенеца " Лудогорец ", а най-голямо въздействие има във футболния " Левски ". Преди малко повече от година беше подписан рекламен контракт сред сините и " Виваком " и тогава от приходите от съглашението бяха платени настоящи отговорности в размер на 6.620 млн. лв., сподели докладът на " Левски " за предходната година.

В деня на откриването на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг разгласи, че възобновява и контракта си с Българския олимпийски комитет. Спас Русев, който е ръководител на надзорния съвет на телекома, даже посети българските спортисти в олимпийското село дружно с ръководителя на БОК Стефка Костадинова.

Русев беше определен в изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) по време на конгреса предишния петък,

След дълга битка с другия претендиращ за благосъстоятелност над БТК - Дмитрий Косарев, на 11 април 2017 година Русев съумя да впише промени в надзорния съвет на най-големия телеком в страната. От тогава компанията е под неговия надзор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР