Обявяването на карантина в цял свят в дългосрочен план може

...
Обявяването на карантина в цял свят в дългосрочен план може
Коментари Харесай

Теория: Всеобщата карантина също е опасна

 Обявяването на карантина в целия свят в дълготраен проект може да бъде по-опасно, в сравнение с свободното разпространяване на ковид, счита Джон Йоанидис – епидемиолог, професор в университета в Станфорд.

В авторска колонка за издание " Stat “ той обръща внимание върху обстоятелството, че въведените от доста страни ограничения ще натоварят здравната система за нескончаем интервал от време.

В същото време при разпространяването на вируса настава за малко " остра фаза “, която завършва бързо.

Според Йоанидис, децата, които стоят у дома под карантина, не вървят на учебно заведение и не поддържат връзка с връстниците си, може да не основат натурален имунитет, което да докара до здравословни проблеми в бъдеще.

Професорът счита, че всеобщата изолираност ще се отрази както на международната стопанска система, по този начин и на психическото здраве на хората. Потенциалните последствия от международната карантина са финансова рецесия и всеобщи вълнения, граничещи с появяването на конфликти сред хората.

На 11 март СЗО разгласи пандемия от ковид. До момента инфектираните в света са към 218 000 индивида, а повече от 8 500 са умряли в резултат на затруднения, провокирани от болестта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР