Обявяването на грипна ваканция става по решение на регионалните здравни

...
Обявяването на грипна ваканция става по решение на регионалните здравни
Коментари Харесай

Зам.-министърът на образованието: Учителите имат опит и могат да преценят как материалът да бъде наваксан

Обявяването на грипна почивка става по решение на районните здравни инспекции. Учителите имат опит и могат да преценяват по какъв начин материалът да бъде наваксан, сподели зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, в ефира на БТВ.

„ Колегите могат умерено да създадат ново систематизиране на работата си, тъй че да няма ощетени възпитаници във връзка с материала “, добави тя.

По думите ѝ смисълът на грипната почивка е учениците да могат сами да се предпазят, с цел да не се популяризира грипът. Тя ги посъветва да не са на открито и да не се събират на огромни групи.

Ваня Кастрева за грипната почивка: Всеки 5-ти в София е болен от грип

Таня Михайлова разяснява и терзанията на родителите на седмокласници по отношение на смяната в матурите по математика. Основната им паника е, че в първи модул те имат единствено 60 минути за решение на 20 задания. Тече и петиция, която е събрала над 800 подписа.

Родителите на четвъртокласници пък недоволстват от новите промени в изпита по български език – децата ще пишат диктовката от аудиозапис. "Някои задания се вземат решение за минута, а други за повече според от естеството им. Тази година няма да бъдат 25 задания, а 23 за същото време, както миналата година. Тоест ще има повече време. Във втората част на изпита ще бъдат три задания “, изясни Михайлова.

„ Готови сме на разговор, само че би трябвало да се доверим повече на учениците. Те ще се оправят и дано възрастните да не проектират страхове си върху децата. Те знаят и могат ", уверена е тя.

Ето къде учениците излизат в грипна почивка от през днешния ден

По отношение на диктовките на запис Михайлова разясни, че по този метод всички възпитаници ще бъдат сложени при равни условия. „ Осъществяването на аудиозаписа ще става по всички правила, по които би трябвало да се диктува на учениците от съответната възраст. Затова не би трябвало да има терзание “, успокои зам.-просветният министър.

В момента МОН създава материали, които до края на месеца би трябвало да са подготвени. Те ще бъдат изпратени в учебните заведения и по този метод учениците ще имат цялостен период, с цел да се приготвят. Таня Михайлова съобщи, че националното външно оценяване като инструмент в нашата просветителна система е извънредно значимо.

Обявяват грипна зараза в още няколко области, вижте кои

„ Функциите му са свързани с създаване на политики за възстановяване на резултатите. Голяма част от учениците, изключително в четвърти клас, не престават в същите учебни заведения и посредством изпитите може да се видят техните дефицити “, сподели Михайлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР