„Обявяването на Ерусалим за столица на Израел спаси както Доналд

...
„Обявяването на Ерусалим за столица на Израел спаси както Доналд
Коментари Харесай

Емил Джасим: Обявяването на Ерусалим за столица на Израел спаси Тръмп и Нетаняху

„ Обявяването на Ерусалим за столица на Израел избави както Доналд Тръмп, по този начин и Бенямин Нетаняху, тъй като и двамата са обект на доста съществени разследвания”, счита историкът Емил Джасим.

Тръмп е разследван за връзки с Русия сега, а Нетаняху за корупция.

„ Нетаняху сега излиза като цялостен победител, като човек, който е постигнал нещо, към което Израел се стреми от 1949 година насам”, счита Джасим.

„ С този акт Тръмп отразява една действителност, която има своите исторически причини. Той неслучайно цитира Хари Труман, тъй като това е първият американски президент, който обръща палачинката в политиката по отношение на арабите и този съответен казус”, разяснява Джасим.

„ В цялата си тирада в нито един миг Тръмп не афишира Ерусалим за безконечна и неделима столица на Израел. В цялата си тирада не дефинира окончателния статут на целия град, тъй като след Шестдневната война, Източен Ерусалим е окупиран и там статутът още не е установен”, добавя Джасим.

„ Опасна игра е признаването на Ерусалим от позиция на това дали този дух, който излезе от бутилката на насилието, ще може да бъде усмирен”, разяснява още историкът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР