Обявяването на двама служители на руското търговско представителство в София

...
Обявяването на двама служители на руското търговско представителство в София
Коментари Харесай

Москва: Изгонването на руските дипломати от България ще навреди на двустранните отношения

Обявяването на двама чиновници на съветското комерсиално посланичество в София за ще навреди на двустранното съдействие, се споделя в публикувана през днешния ден позиция на Министерството на външните работи на.
„ Изразяваме страдание поради решението на публична София да разгласи чиновниците на комерсиалното посланичество на Русия в България за личност нон грата на съображение на измислени обвинявания ”, акцентират от министерството. Тези дейности ще се преглеждат като тенденциозен опит да се навреди на градивното руско-българско съдействие, се споделя още в позицията.
От външно министерство допълниха, че ответните ограничения ще бъдат оповестени по-късно.
На 23 септември съветник-посланикът в посолството на Русия в София Михаил Барилович беше извикан в Министерството на външните работи, където му беше връчена вербална нота за оповестяване на личност нон грата на двама чиновници на Търговското посланичество на Русия в България.
Дадена им е опция да изоставен страната в границите на 72 часа поради обвинявания в.
 Ето кои са следващите изгонени от България съветски дипломати, Русия се закани с ответни ограничения Ето кои са следващите изгонени от България съветски дипломати, Русия се закани с ответни ограничения
Третият случай на изгонени съветски дипломати от България за по-малко от година включва две търговски аташета. Става въпрос за Сергей Нико...
В известие от съветското посолство се акцентира, че от българска страна „ не са били предоставени доказателства, че те са осъществявали активност, несъвместима с техния статут “.
По-рано популяризира информация, че двама съветски дипломати, упълномощени у нас, да оповестени за личност нон грата по отношение на следствие, че са събирали информация, представляваща държавна загадка.
Срещу тях е било заведено и досъдебно произвеждане, само че то е спряно поради притежавания от тях дипломатически имунитет.
Действията на Министерство на външните работи са в сходство с Виенската спогодба за дипломатическите връзки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР