Обявяване на окончателен край на първенствата при мъжете и жените

...
Обявяване на окончателен край на първенствата при мъжете и жените
Коментари Харесай

Иван Сеферинов: Финансовата криза ще се стовари върху клубовете в Суперлигата

Обявяване на финален завършек на шампионатите при мъжете и дамите въз основата на краткотрайното класиране, е най-реалният процес в този момент, предвид на тежката обстановка. Това е мнението на президента на ВК Славия Иван Сеферинов преди идния УС на БФВолейбол на 31 март. Според него обаче има и много други значими въпроси, които би трябвало деликатно да бъдат разисквани. Вниманието би трябвало да бъде концентрирано върху формата и метода за осъществяване на шампионатите за идващия сезон, предвид на задаващата се финансова рецесия.

Ето какво сподели Иван Сеферинов за BGvolleyball.com по тематиката за решенията, които би трябвало да бъдат взети:

„ Нещата няма да се оправят в непосредствен проект. Сценарии всевъзможни, само че за мен най-реалният е опазване на краткотрайното класиране. Няма да е прелестно за всички, ще има недоволни, само че това е ситуацията. В края на краищата всеки да е играл когато би трябвало. “

" Много по-важният въпрос за мен е форматът на Суперлигата за идващия сезон 2020/2021. Има предложение за разширение на елита, като бъдат включени 14 тима. Това е добре от една страна, в това число и за нас. Но въпреки това идва финансовата страна. Кризата ще се стовари с цялостна мощ върху участниците. Може най-после да не се съберат даже и 8 тима, които ще са подготвени да вземат участие в Суперлигата наесен. Ще излязат доста проблеми, които ще затруднят присъединяване на искащите клубове. Затова всичко би трябвало да бъде доста деликатно премислено. "
За мен би трябвало да има ясни правила и да се мисли по следните въпроси:

- Финансовите благоприятни условия на участниците в Суперлигата. Ще бъдат ли подготвени за присъединяване в елита и ще имат ли бюджет за идващия сезон. Следващите три месеца са сериозни. Много тимове ще останат без своите спонсори и финансовото им състояние няма да е положително. Последствията от това състояние занапред ще дават своите отрицателни резултати.
- Условията при които ще се играе и залите. Например, при влизане на Ботев (Луковит) в първата група. Къде ще играе този тим, защото залата не дава отговор на условията за елитното състезание.
- Определяне на формата и вярна преценка какъв брой мачове са нужни за най-благоприятен шампионат.

- Приемане на стратегия за най-малко четири години напред за метода на осъществяване на шампионатите при мъжете и дамите и съответно Суперлигата. Броят на участниците за всеки сезон, какъв брой влизат, какъв брой изпадат и така нататък Трябва да има ясна визия за бъдещето.

" Затова считам, че вероятността във волейбола у нас би трябвало детайлно да се разисква и всички решения да бъдат деликатно премислени ", приключи Иван Сеферинов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР