Обявяваме частично бедствено положение на територията на община Пазарджик, касаещо

...
Обявяваме частично бедствено положение на територията на община Пазарджик, касаещо
Коментари Харесай

Частично бедствено положение в Пазарджик заради боклука

Обявяваме отчасти бедствено състояние на територията на община Пазарджик, касаещо вземането на превантивни ограничения за недопускане замърсяване на околната среда и отбрана здравето на жителите. Това сподели заместник-кметът на Община Пазарджик Петър Петров, представен от "Фокус ". Той посочи, че към този момент е издадена заповед на кмета на Пазарджик като бедственото състояние е от 17.00 часа през днешния ден до 17.00 часа на 5 януари 2018 година, или общо 7 дни.

Причината да се разгласи отчасти бедствено състояние е затварянето на настоящото общинско бунище след 31 декември 2017 година и невъзможността в период да бъде подписан контракт с оператор за употреба, мониторинг и поддръжка на новото Регионално хранилище, заради обжалване на решението за избор на реализатор.

"След съвещание на Кризисния щаб са дадени мнения. Мерките, които ще предприемем през това време са свързани с подписването на контракт с юридическо лице, което ще прави тази активност в границите на тези 7 дни. В момента се работи по основаването на организация за това “, разяснява Петров.

Той посочи, че до 31 декември ще се извозват боклуци на остарялото бунище, на 1 евентуално ще е почивен ден, а на 2 януари 2018 година първите коли ще отидат на новото районно хранилище.

"Частичното бедствено състояние ще отпадне сега, в който се подпише контракт с оператор за новото хранилище. Тази процедура се апелира и не можем да подпишем подобен контракт “, разяснява Петров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР