Обявите за продажби на частни лица след празниците се увеличават.

...
Обявите за продажби на частни лица след празниците се увеличават.
Коментари Харесай

Натрупахте ли ненужни подаръци по Коледа? Ето как да се отървете от тях... и да изкарате пари!

Обявите за продажби на частни лица след празниците се усилват. Причината е, че доста хора не харесват коледните си дарове и желаят хем да се отърват от тях, хем да завоюват някой лев. Какви продукти разгласяват в интернет и защо би трябвало да внимават, описа в студиото на Bulgaria ON AIR Нора Калионска, която е представител на една от онлайн платформи за разгласи у нас.

" Най-нежеланият подарък са книгите. Не защото хората не четат, а защото книгата е нещо много лично. Когато получаваме книга за подарък, която вече имаме или пък не е по нашия вкус, най-лесно е да я продадем след това ", обясни тя.
Малките домакински електроуреди като пасатори, тостери, маши за коса и подобни, са на второ място. След тях е коледната украса, която много хора получават за подарък, но не им е по вкуса. Такива са различни играчки за елха, фигурки, свещници или друг аксесоар за дома.
През януари месец има ръст от 30% при тези артикули, казва специалистът.
По повод най-нетрадиционните неща, които хората продават, тя каза, че в платформата е имало обява за черно трабантче, обявено като колата на Батман.
" Ние получаваме подарък без касова бележка и връщането му в магазина е невъзможно, така че платформите за обяви са най-лесният начин тези подаръци да бъдат продадени. Много зависи от състоянието ", каза още Калионска.
Както всеки търговец, ако искате да продадете по-бързо и лесно подаръка, от който не се нуждаете, трябва да подготвите много добре обявата. Снимките трябва да показват артикула много добре, описанието към тях също е много важно.
" Купувачите бих посъветвала да ползват куриерски услуги, тъй като в България тази услуга е изключително добре развита ", добави представителят на онлайн платформата и припомни, че много куриерски фирми предлагат опцията " преглед и тест ". По този начин може да се предпазят от евентуални злоупотреби на некоректни продавачи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР