Обявихме отдавна, че COVID добавката към пенсията ще доведе до

...
Обявихме отдавна, че COVID добавката към пенсията ще доведе до
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Беше ясно, че COVID добавката към пенсията ще доведе до проблем

Обявихме от дълго време, че Коронавирус добавката към пенсията ще докара до проблем. В момента, в който някакви пари станат част от прихода ти и се разделиш с тях - става драма. На втория месец към този момент си привикнал и тяхното лишаване се трансформира в драма, на каквото сме очевидци сега. Това разяснява президентът на КТ "Подкрепа " в предаването "Лице в лице " по bTV.

Съгласно разпореждане на Министерски съвет с пенсиите за януари всички пенсионери получават еднократна спомагателна сума от 60 лева към пенсиите си. А пенсионерите, които са получили през януари по-малко пари, в сравнение с през декември, ще бъдат обезщетени със задна дата – от януари. Компенсацията те ще получат с пенсията за февруари, сподели по-рано ръководителят на парламентарната обществена комисия Искрен Арабаджиев.

Увеличението на пенсиите, което стана с преизчислението по реда на увеличение на тежестта на всяка година застрахователен стаж - беше ясно, че няма да е задоволително, показа Манолов.

Той съобщи, че има укор към всички политици, които вършат тези неща, тъй като по думите му не се съветват с Национален осигурителен институт.

Без да ги схващат - ги вземат решение тези неща, добави Манолов.

Той съобщи и че от "Подкрепа " ще имат искания за размера на минималната работна заплата и пенсия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР