Обявиха тридневен траур в селата Горна Митрополия и Милковица, откъдето

...
Обявиха тридневен траур в селата Горна Митрополия и Милковица, откъдето
Коментари Харесай

Обявиха тридневен траур в селата Горна Митрополия и Милковица

Обявиха тридневен печал в селата Горна Митрополия и Милковица, откъдето са жертвите от злополуката

В плевенското село Горна Митрополия е разгласен тридневен печал в памет на починалите поданици от селището във вчерашната тежка катастрофа на пътя Плевен-Ловеч. Това се показва в заповед на кмета на селото Атанаска Василева, съобщи Българска телеграфна агенция.

От през днешния ден до вторник, 19 юли, националният байрак на публичните здания е спуснат на половина, неразрешени са всички обществени увеселителни празненства и радостни ритуали.

Вчера към 14:25 часа в региона на пътния кантон " Люляците " стана катастрофа, при която починаха петима души, измежду които и две дребни деца на възраст към една годинка. И двата автомобила са с плевенска регистрация. Единият е " Фолксваген Голф ", ръководен от 60-годишен мъж от село Горна Митрополия, а другият е " Опел ", с лидер 31-годишен, от село Милковица. От удара умират водачът на " Фолксваген " -а и едногодишно момченце, пасажер в автомобила. От другия автомобил умира лидерът, както и спътниците му – 54-годишна и момченце. При тежкия пътен случай са ранени две дами - на 21 и на 51 години, които са настанени за лекуване в УМБАЛ " Д-р Георги Странски " в Плевен.

Тридневен печал е разгласен и в село Милковица, откъдето са три от жертвите на катастрофата, пътували към Троянския манастир за кръщене на починалото момченце - седеммесечният Мартин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР