Обявиха състава на новото гръцко правителство, след вчерашната голяма победа

...
Обявиха състава на новото гръцко правителство, след вчерашната голяма победа
Коментари Харесай

Ето как се прави: Часове след изборите Гърция има кабинет

Обявиха състава на новото гръцко държавно управление, след вчерашната огромна победа за дясноцентристката " Нова народна власт ". Тя ѝ обезпечи огромно болшинство в Народното събрание и опция за независимо упревление.

По-рано през днешния ден водачът на партията Кириакос Мицотакис получи мандата за съставянето на държавно управление от гръцкия президент.

По време на срещата си с гръцкия президент Кириакос Мицотакис съобщи, че е пристигнало време за тежка работа.

" Чувствам тежката отговорност, която гръцкият народ стовари върху раменете ми. Поемам ангажимент да направя огромни промени и промени през вторите четири години ръководство на Нова народна власт. Разполагаме с задоволително огромно парламентарно болшинство, с цел да го създадем тези промени, както желаех от гръцкия народ. Ще действаме бързо, с цел да съставим държавно управление, което ще се труди непрестанно ".

Малко по-късно Мицотакис постави клетва като министър председател. Това ще е вторият му 4-годишен мандат.

Утре ще бъде и клетвата на новите министри. В сряда ще се организира и първият министерски съвет. Веднага след него министър председателят Кириакос Мицотакис ще замине за Брюксел, с цел да взе участие в срещата на върха на европейските водачи.

Следващият понеделник новоизбраните 300 депутати ще положат клетва, а ден по-късно ще бъде определен и новият ръководител на гръцкия парламент.

След това гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис ще показа програмната декларация на държавното управление си и ще бъде гласуван избор на доверие. Нещо, което ще е елементарно при безспорното болшинство на " Нова народна власт ".

Големият губещ на предварителните парламентарни избори в Гърция е радикалната левица СИРИЗА.

Партията обаче, е лидерска и на този стадий надали някой ще оспори поста на Алексис Ципрас. Снощи, въпреки всичко, той разгласи, че такова разискване следва в границите на групировката.

" Претърпяхме съществено изборно проваляне. За СИРИЗА завърши един исторически цикъл. Ще стартираме процесите, с цел да вземем верните решения. Първо, самият аз като водач ще се подложа на преценката на членовете на партията "

Гръцкият парламент ще бъде осемпартиен. Много от водещите политически лица на опозиционните партии не попадат в него, поради бонуса, който получи Нова народна власт въз основа на изборната система тук.

Широко обсъждано е и влизането в Народното събрание на нова неонацистка партия – " Спартиатес ",

Спартанците, която е в близки връзки с някогашни водачи, сега пандизчии, на неразрешената неофашистка партия " Златна зора ". За " Спартиатес " са дали своят вот най-вече младежи до 30 години.

Припомняме, че у нас изминаха повече от два месеца от последните парламентарни избори (2 април) до избора на постоянен кабинет (6 юни).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР