Обявиха победителите в 15-тото издание на Световното първенство по готвене

...
Обявиха победителите в 15-тото издание на Световното първенство по готвене
Коментари Харесай

Сръбски отбор спечели световното първенство по готвене на тестиси

Обявиха спечелилите в 15-тото издание на „ Световното състезание по готвене на тестиси “ в Сърбия, предава Агенция Франс Прес.

За поредна година „ Муд(р)ияда " -та в село Мутан, намиращо се на стотина километра от столицата Белград, притегля професионални готвачи и хиляди любопитни фенове на нетрадиционните кулинарни специалитети.

Макар тестисите, които са сиви на цвят и много наподобяват на бъбречета, да не са обичана храна за множеството хора, уредниците се кълнат в техните свойства на афродизиак.

„ Тази година имаше някои в действителност забавни вкусови комбинации… спечелилите бяха фантастични “, съобщи австралийката Филомена О’брайън, включена в тазгодишното тричленно жури, което беше насила да дегустира ястията, приготвени от близо 20 тима.

Основател на фестивала е Любомир Ерович, който даже разгласява готварски книги за готвене с тестиси.

Тазгодишният победител е сръбски тим, само че представителите на Япония и Франция също се показаха почтено.

„ Използването на тестиси в [традиционни за] френската кухня предписания беше съществено предизвикателство “, сподели един от готвачите от френския отбор, който има собствен ресторант в Париж.

„ Все отново сме удовлетворени от резултата “, добави той и показва ястието, с което тимът му завоюва специфичната премия на феста — тестиси от бик с фоа гра и шоколадови „ солени топки “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР