Обявиха номинациите за националната награда Христо Г. Данов за принос

...
Обявиха номинациите за националната награда Христо Г. Данов за принос
Коментари Харесай

Ето кои са номинираните за националната награда Христо Г. Данов

Обявиха номинациите за националната премия " Христо Г. Данов " за принос в българската книжовна просвета. Тържествената гала по връчването на наградите ще се състои на 13 юни в двора на къщата-музей " Христо Г. Данов” в Стария град на Пловдив, оповестяват от Министерството на културата.

Инициативата се организира годишно от 1999 година Отличието се присъжда по случай 24 май.

Наградите се дефинират на конкурсен принцип в два кръга. Връчват се награди в осем категории. Присъжда се и една Голяма премия за повсеместен принос в националната книжовна просвета. На носителите на премиите се връчват диплом, дребна пластика и парична премия, а на номинираните - диплом.

" Лист “ и " Хермес " са номинирани в категорията за издателство, за създател на българска художествена литература - Атанас Капралов за книгата " По мярка на духа “, Елена Алексиева - за " Прекъсването на самсара " и Христо Добротинов - за " Светулките ще ти покажат пътя ", за преводач на художествена литература - Александър Шурбанов за " За кого бие камбаната “ от Джон Дън, Васил Самоковлиев за " Сватби в къщата “ от Бохумил Храбал и Любомир Илиев за " Балади " от Гьоте, за създател в региона на хуманитаристиката - Иван Маразов и Хюсеин Мевсим, за създател на издание за деца - Мария Донева за " Нетърпение в кутия " и Мая Дългъчева за " Какво е да си майка “, за художник или дизайн и оформление на книга - Дамян Дамянов, Калина Мухова и Ясен Гюзелев, за показване на българската книга - Националната библиотека " Св. св. Кирил и Методий " за клуб " Писмена “, за библиотечно дело - районната библиотека " Любен Каравелов “ в Русе.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР