Обявиха жълт и оранжев код за силен вятър в събота

...
Обявиха жълт и оранжев код за силен вятър в събота
Коментари Харесай

Обявиха жълт и оранжев код за силен вятър в събота за всички области на страната


Обявиха жълт и оранжев код за мощен вятър в събота за всички области на страната. Жълт и оранжев код за мощен вятър разгласи за 11 ноември Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за всички области на страната, стана ясно от уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Предупреждението от първа степен
(жълт код) е в действие за областите Бургас, Видин, Враца, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Монтана, Плевен, Русе, Търговище, както и за елементи от Благоевград, Варна, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Смолян, Сливен, София-област, Стара Загора, Хасково, Шумен и Ямбол.
Предупреждение от втора степен
(оранжев код) е в действие за областите Добрич, Кюстендил, Перник, Силистра, София-град, София-област.

Поривите напразно в областите с жълт код ще доближават до 20-24 м/сек, а в тези с оранжев код – до 29 м/сек, добавя Българска телеграфна агенция.
Според прогнозата за времето
на Национален институт по метеорология и хидрология времето на следващия ден ще бъде прохладно с сдържан и мощен югозападен вятър. През по-голямата част от деня облачността ще е забележителна и на доста места ще има превалявания от дъжд,
в планинските региони
от Западна България – обилни по количество. Максималните температури към момента ще са високи, най-вече сред 14° и 19°, в София – към 15°.
В съботния ден, вследствие на преваляванията,
ще има краткотрайни покачвания на речните равнища, като по-съществени те ще са в планинските елементи от Дунавски басейн, във водосборите
на реките северно от Бургас,
в планинските притоци на река Марица и във водосбора на река Тунджа, осведомиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).
На 12 ноември (неделя) речните равнища
ще се намаляват или ще останат без основни промени, като вследствие на оттичане ще има незначителни покачвания в долните течения
на река Марица, река Тунджа
и в долните течение на главните реки на Западнобеломорски басейн. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, показаха още от министерството.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР