Обявиха грипна епидемия и в Пловдив. Така областите станаха девет.

...
Обявиха грипна епидемия и в Пловдив. Така областите станаха девет.
Коментари Харесай

И в Пловдив обявиха грипна епидемия. София е пред грипна епидемия


Обявиха грипна зараза и в Пловдив. Така областите станаха девет. Това са още Перник, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, Ямбол, Бургас, Шумен и Силистра. София също е пред грипна зараза. Пикът в столицата се чака в края на тази седмица или при започване на идната.

Два са вирусите, които ни нападат тази зима. Те са от вида А - H1N1 и H3N2, като първият е по-разпространен и е по-известен като варианта "Мичиган ".

Пулмолози поучават да не чакаме на опашки пред лекарските кабинети, тъй като те са развъдник на вируси. От тази есен страната ще отпуска безвъзмездни противогрипни ваксини за възрастните хора, които най-често страдат от хронични болести. Част от лекарите желаят рестриктивни ограничения за тези, които не се имунизират.

Изключително значимо е лекуването да стартира още в първите часове на заболяването. Тогава резултатът на противовирусните медикаментите е най-бърз, припомнят лекарите.

От МОН осведомиха, че в 593 учебни заведения и детски градини образователните занятия са прекратени. До 22 януари, в това число, е удължена грипната почивка в 137 учебни заведения в Бургаска област, в 120 учебни заведения в област Стара Загора и в 65 учебни заведения в Шуменска област. В Пазарджишка област са затворени 122 учебни заведения, както и 60 учебни заведения в област Смолян. В Ямболска област до 23 януари също няма да учат 43 учебни заведения, а в област Перник - 40 учебни заведения.

Във Варненска област по наставление на РИОКОЗ няма занятия в две учебни заведения - ОУ "Св. Климент Охридски " в с. Кичево и в ОУ "Васил Левски " в с. Поляците. В две учебни заведения в община Самоков също не се организират образователни занятия през днешния ден.

В 113 СУ "Сава Филаретов " в София заради спиране на електрозахранването в региона също няма да има образователни часове.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР