Обявиха грипна епидемия и в Пазарджик. Областта е шеста в

...
Обявиха грипна епидемия и в Пазарджик. Областта е шеста в
Коментари Харесай

Грипна епидемия обявиха в няколко области на страната


Обявиха грипна зараза и в Пазарджик. Областта е шеста в страната, в която заболеваемостта доближи епидемиологични равнища. Предепидемична е и ситуацията на територията на община Смолян, поради което там също се преустановяват свижданията в лечебните заведения, профилактичните имунизации, както и детските и женските съвещания.

На територията на община Смолян записаната заболяемост е оценена като предепидемична, а ограниченията имат за цел да лимитират разпространяването на вируса. Подобна е и обстановката в Русе, осведомиха от здравното министерство.

Във област Варна се приключват образователните занятия в избрани общини. До края на седмицата няма да се организират такива в учебно заведение „ Васил Левски”, община Вълчи дол, „ Св. Кв. Кирил и Методий”, община Белослав, както и учебните заведения в общините Провадия, Долни Чифлик, Суворово и Девня.

Към момента грипна зараза е оповестена още в следните области – Стара Загора, Бургас, Шумен, Силистра и Перник.

Препоръките са за ограничение на обществените контакти и отбягване на събирането на доста хора в затворени пространства. Болните с висока температура и признаци на грип да не организират самолечение, безапелационни са лекарите./Днес
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР