Обявиха бедствено положение във Ветрен след силен порой в късния

...
Обявиха бедствено положение във Ветрен след силен порой в късния
Коментари Харесай

Ветрен в бедствено положение: Какви са щетите след пороя?

Обявиха бедствено състояние във Ветрен след мощен проливен дъжд в късния следобяд. Наводнени са улици и тротоари в центъра на града. Водата е унищожила асфалта на централната улица и тя към този момент е непроходима. Активизирало се е свлачище, което заплашва няколко къщи.

„ Вчера дъждът беше в действителност проливен. 1 час. Имаше стихия със страшна мощ. Водата вървеше по основната улица. Стигаше до някои от къщите ”, изясни кметът на града пред NOVA. Той изясни, че на основната улица няма шахти, които да поемат част от водата.



Водопроводът на Ветрен пък на доста места е компроментиран. През 2015 година е възобновена изцяло водопроводната мрежа. В момента водопроводът още веднъж се подмена, описа още градоначалникът. 

Кметът на Септември Марин Рачев изясни, че Министерството на районното развиване неведнъж е уведомявано за положението на пътищата в общината. Той добави, че това, което е отговорност на администрацията, е направено. „ Този път не е на общината, отговорност на АПИ е да го поддържа ”, разяснява той./ Нова тв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР