Обявиха бедствено положение в Смолянско! СНИМКИ Две възрастни жени са

...
Обявиха бедствено положение в Смолянско! СНИМКИ Две възрастни жени са
Коментари Харесай

Бедствието: Свлачища в Родопите, евакуират хора! СНИМКИ

Обявиха бедствено състояние в Смолянско! СНИМКИ

Две възрастни дами са евакуирани през нощта от домовете им в село Давидково, община Баните поради свлачище, което опряло в къщата им. Възрастните дами са евакуирани благодарение на екипи на " Пожарна сигурност " при техни родственици, сподели кметът на община Баните Милен Белчев. Теренът над къщата на възрастните дами е свлачищен, през днешния ден следва работа с тежка техника за почистване там, сподели кметът.

През нощта в общината свлачища прекъсват пътища по съществени трасета.
Голямо свлачище е свалило в село Малка Арда селскостопанска постройка и лека кола от второстепенна улица на разположения изпод основен път Смолян - Баните. " Пътят беше затворен за към 3-4 часа, до момента в който разчистим. Селскостопанската постройка на Румен Арнаудов се е съборила от прииждащи води от ската от горната страна. Свлачището е повлякло и паркирана на горната улица лека кола на Здравко Патев ", сподели Белчев.

Участъкът е отприщен с три машини, които не престават работа в селото, защото има още свлачища на второстепенни улици в Малка Арда.
Затворен за два часа е бил през нощта и пътя Гълъбово - Баните в село Вишнево от огромно свлачище. Това свлачище се засилва на два пъти и запушва четвъртокласен път, сподели Белчев.

В село Стърница има два паднали дървени стълбове с електропроводи, по които тече ток. В момента екипи на ЕВН отиват на място, с цел да изключат напрежението по авариралите стълбове.

Без ток поради повреди са селата Стърница, част от Давидково, Босилково, Глогино и Вълчан дол.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР