Обявиха бедствено положение в Лом. Причината е, че авария остави

...
Обявиха бедствено положение в Лом. Причината е, че авария остави
Коментари Харесай

Бедствено положение обявиха в Лом

Обявиха бедствено състояние в Лом.

Причината е, че повреда остави града без вода. То ще продължи 10 дни. Аварията е от понеделник и е на довеждащия тръбопровод от помпената станция край село Добри дол, който зарежда град Лом и пет села в близост, две от които са във видинска област. Той е на близо половин век и аварира постоянно, само че този път повредата е доста сериозна.

„ Водопроводът е разкъсан може би на спойка, шест метра е изкопът надолу, няма от кое място да се влезе с техника въобще, би трябвало да се влезе с кран. Предполагам, че на 20-30 метра стоманената тръба и долу е прекършена. В рамките на три дни напред мисля, че бихме могли да пуснем новопостроения чугунен тръбопровод. Дано всичко да е изрядно там, защото нито е изпитван, проби не са правени, нищо не е правено. Пускаме го в действителна конюнктура, да забележим какво ще се случи, защото виждам тая повреда, седмици ще отнеме”, сподели пред камерата на БТВ инж. Валери Иванов, шеф ВиК – Монтана.

По думите на хората от Лом, казусът е систематичен и приканиха общината да обезпечи водоноски. „ Хората с право са гневни, локалната власт е безсилна сама да се оправи с казуса. Ние сме общо сдружение и единственият ни късмет е доизграждане на водопровода, за който са нужни 6,5 млн. лв.. Трябва да има край и решение този проблем. Постоянно има нови свлачищни процеси”, съобщи Пенка Пенкова, кмет на Лом.

До отстраняването на повредата в Лом преустановяват активност учебните заведения, детските градини и яслите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР