Обявеното военно положение в Украйна засяга и областите, където има

...
Обявеното военно положение в Украйна засяга и областите, където има
Коментари Харесай

Първи свидетелски показания на задържаните в Русия украински моряци

Обявеното военно състояние в Украйна визира и областите, където има българското малцинство. Междувременно се появиха първи фрагменти на разпита на украинските моряци, арестувани в Крим.
Министерство на външните работи с предизвестие поради въведеното военно състояние в Украйна Възможно е ограничение правата и свободите на жителите
Тримата арестувани към този момент са разпитвани от съветските управляващи. Разказват пред камера на Федералната работа за сигурност какво се е случило.
Снимка: btvnovinite.bg

„ На 23 ноември получих задача да последвам маршрута Одеса – Мариопол през Керченския пролив. Навлязохме в териториалните води на Руската федерация, където ни предизвести бреговата защита, че нарушаваме законодателството им”, споделя морякът Андрей Драч.
30 дни военно състояние в Украйна Съединени американски щати дефинираха задържането на корабите от страна на Русия като нелегално деяние
Междувременно, за българската общественост в Украйна обстановката е все по-тревожна. И в Русия наблюдават обстановката с паника.
Световните водачи приканват Русия и Украйна за въздържаност и разговор Напрежението сред двете страни ескалира след случай с престрелка сред бойни кораби в Азовско море
„ Ще има по-нататъшна ескалация на спора, която се показва, да вземем за пример, в повишение на интензивността в регионите на Луганск и Донецск. Мисля и че украинските военни ще усилят броя на обстрелите”, разяснява Федор Гладких, публицист, специалист по военни спорове.

Очаква се командирите на корабите, нарушили съветските териториални води, да бъдат съдени на следващия ден. Редовите моряци от екипажа са арестувани за два месеца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР