Обявеното от протестиращите за днес от 17 ч. трето Велико

...
Обявеното от протестиращите за днес от 17 ч. трето Велико
Коментари Харесай

Хиляди излязоха на "Велико народно въстание-3" в ден 76

Обявеното от протестиращите за през днешния ден от 17 ч. трето " Велико национално въстание " стартира в столицата в уречения час, само че със слаба посещаемост. В уречения час започнаха да се събират хора.

В началото те бяха няколкостотин, само че към 18.30 в така наречен " Триъгълник на властта " доближиха няколко хиляди индивида. Има  групи с протестиращи и от провинцията - Русе, Ямбол, Шумен, Кресна и други В разгара на митинга след 19.30 ч. присъстващите доближиха десетина хиляди.

Организаторите приканиха полицията да не позволява провокации и да не демонстрира принуждение, както се случи на 2 септември, когато бе първото " въстание ".  А пък от гражданското придвижване БОЕЦ, което е неизменим участник в митингите, които не престават към този момент 76-и ден, оповестиха на страницата си във " Facebook ": " Не желаеме принуждение, само че в случай че мафията заповяда на полицията да дигне палките против нас, няма да отстъпим и за пролятата кръв те ще носят отговорност . С речи, молебени, безкрайни разходки и викания пред празни здания не става ".

Пред събралите се хора приказва евродепутътат от немската партия на зелените Даниел Фройнд, който е и зам.педседател на групата за битка с корупцията в Европарламента.

" Вие се борите за правдивост и срещу корупцията. Гласовете ви се чуват в Европа - съобщи 35-годишният Фройнд. - В последните дни приказвах с мнозина от вас, с политици, хора от неправителствени организации, с доста младежи които откровено желаят да се преборят с корупцията. И ми направи впечатление, че тук има доста младежи, които са се върнали и са на улицата и желаят да поемат ориста си в своите ръце, не да мълчат, когато ги ръководи един подкупен хайлайф. Като народен представител една от дилемите ми е да видя, че европейските пари се харчат вярно. Системната корупция не е проблем единствено в България. Политици се тъпчат с европейски пари и това е болест, която се популяризира. Трябва незабавно да се преборим с тази болест ".

Фройнд акцентира, че в Европарламента са наясно с това, че милиарди евро изтичат към частни джобове. " Трябва да се борим с корупцията действително, само че някои национални държавни управления вършат опити да блокират това - сподели още той. - Затова се нуждаем от вашата помощ. Искам да благодаря на всички ви, че издигате глас против корупцията. Вашият глас сложи на дневен ред битката с корупцията в Брюксел ".

Протестът на процедура е разграничен на две елементи. Едната е под организацията на така наречен Отровно трио (Минеков, Хаджигенов, Бабикян) и е събрана към фонтана пред Президенството. Другата част от протестиращите е съсредоточена пред блезката постройка на Българска народна банка, където пък са последователите на " Да, България ", на БОЕЦ и други

Протест се организира и във Варна - в пространството пред трагичния спектакъл и катедралата. Няколкостотин души първо направиха протестно ществие из улиците, след което се събраха на кръстовището. Те скандират " Оставка " и блокираха кръстовището на бул " Приморски " и бул. " Владислав Варненчик ".
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР