Обявеното от израелския премиер Бенямин Нетаняху намерение да анексира обширни

...
Обявеното от израелския премиер Бенямин Нетаняху намерение да анексира обширни
Коментари Харесай

Нетаняху планира да анексира обширни части от Западния бряг

Обявеното от израелския министър председател Бенямин Нетаняху желание да анексира обширни елементи от Западния бряг, в случай че завоюва идните парламентарни избори, провокира остра отрицателна реакция в Организация на обединените нации, заяви Асошиейтед прес.

Говорителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик сподели, че международната организация счита, че всеки опит на Израел да наложи своя администрация в палестинските територии " ще бъде пагубен удар върху опцията за възобновяване на договарянията, върху мира в района и върху самия смисъл на двудържавното решение ".

Арабската лига също жигосах изказването на Нетаняху като " доста тревожно развиване и като израелска експанзия ", която, в случай че бъде осъществена, ще значи, че " Израел афишира завършек на мирния развой ".

Външният министър на Йордания Айман Сафади съобщи в специфична декларация, че анексирането на израелските селища на Западния бряг ще разпали пламъците на спора в целия район.

Неназован формален американски представител, представен от Ройтерс, съобщи по същия мотив, че американска политика по отношение на Израел и палестинските територии остава непроменена след изказването на Нетаняху.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР