Обявено е частично бедствено положение за част от село Момина

...
Обявено е частично бедствено положение за част от село Момина
Коментари Харесай

Частично бедствие обявиха в Момина клисура

Обявено е отчасти бедствено състояние за част от село Момина клисура заради прекратена пътна връзка, свързваща квартал „ Дунева махала “ с центъра на селото, оповестява „ Фокус “. Кметът на Община Белово инж. Костадин Варев изясни, че повода е мощно обрушване на ляв устой на мост над река Марица.
В резултат на разваления устой на моста се попречва достъпа на хора от квартал „ Дунева махала “ до централната част на селото. „ Това е мост, който е единствената връзка на хората от този квартал с останалата част от село Момина Клисура.

Преди 6 години кандидатствахме за разпределяне на средства за ремонт на моста, който е извънредно нужен. Успяхме да сменим мостовата структура, само че устоя се разрушава. Ако този развой продължи има сериозен риск той да падне “, изясни Варев.

По думите му срокът на бедственото състояние е до 17 ч. на 3 февруари, само че в понеделник ще бъде направено предложение регионалният шеф да го удължи.

„ С цел недопускане на драматичен случай е неразрешено придвижването на моторни транспортни средства по моста. Подготвени са и нужните документи, с цел да аплайваме за отпущането на средства пред Междуведомствената комисия по бедствия и повреди “, посочи инж. Варев. Според него по предварителни планове за възобновяване устоя на моста ще са нужни над 200 хиляди лева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР