Обявено е бедствено положение във врачанското село Лиляче. Има наводнени

...
Обявено е бедствено положение във врачанското село Лиляче. Има наводнени
Коментари Харесай

Вода влезе в къщите в село Лиляче, отводняват домове в софийските Кътина, Подгумер и кв. „Изгрев“.

Обявено е бедствено състояние във врачанското село Лиляче. Има наводнени къщи и отнесени пътища, съобщи Нова ТВ. Същата е обстановката и в няколко обитаеми места в общините Мездра и Криводол.

Реката, минаваща през село Лиляче, увеличи равнището си, преля и влезе в къщите на хората. Очакват се екипи на „ Пожарна сигурност ”, които да стартират да отводняват приземните етажи на над 20 наранени здания.

„ Очакваме и доброволци, които да се притекат на помощ с разчистването ”,  съобщи кметът на селото Вероника Ценова.

Тази нощ в София спешните екипи на Столична община са отработили 14 сигнала, главно от „ Нови Искър “ – Кътина, Подгумер, Гниляне и кв. “Изгрев “. Това оповестяват от пресцентъра на Столичната община.

В момента екипите на спешната дирекция, Столичен инспекторат и пожарната не престават работа по отводняване в регион „ Нови Искър “, където преваляванията тази нощ бяха най-интензивни.  На място през цялата нощ и сега е кметът на регион “Нови Искър ” Даниела Райчева с екипа на районната администрация.

В кв. „ Изгрев “ град Нови Искър заради завиряване е затворен пътя под моста на цех „ Зебра “ и пътя за психиатричната болница. Продължават обходите на терен, както и наблюдението на речните корита и язовирите на територията на Столична община.

Днес прогнозите са за оранжев код за превалявания.
   
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР