Обявеният за национално издирване благоевградчанин Петър Амов беше открит тази

...
Обявеният за национално издирване благоевградчанин Петър Амов беше открит тази
Коментари Харесай

Намериха обесен професорски син, издирван от 11 май

Обявеният за национално търсене благоевградчанин Петър Амов беше открит тази заран да виси обесен в местността Ловен дом. На злокобната панорама се натъкнал инцидентен минувач, който се обадил на телефон 112.

Според шефа на локалната полиция старши комисар Николай Хаджиев тялото от много дни е висяло на въжето в гъстата гора и по тази причина до момента не е било видяно.

Амов е бил забелязан от свои родственици към обяд на 11 май на комерсиалната улица „ Тодор Александров “, зад някогашния ГУМ и днешно „ Ларго “ в центъра на Благоевград. Там наоколо се намира антикварна книжарница и Пепи съвсем всеки ден се отбивал при своя другар антиквар, като играели с часове табла, написа monitor.bg.

Петър Амов е наследник на известния в града професор по физика от Югозападния университет „ Неофит Рилски “ Иван Амов. Средното си обучение Петър получава в Езиковата гимназия „ Людмил Стоянов “. След това приключва бакалавърска степен в първия випуск на Американския университет в България. После с младото си семейство отпътуват за Торонто, Канада, където обитава 10 години.

Завръща се самичък в България през 2011 година и още веднъж се открива в родния си град Благоевград. Първоначално стартира работа като хоноруван учител по британски език в Техническия факултет на Югозападния университет, само че се отхвърля заради заболяване. Съпругата и щерка му - Марина и Ивета, остават в Канада. 

„ Пепи е разведен с жена си, само че това не го промени по този начин, както стана след гибелта на баща му през януари тази година. Изведнъж стана уплашен, нерешителен, неуверен и доста безмълвен, споделя с болежка неговият връстник и другар от ученическите години Димитър Кочев. - С брат му Велизар също сме огромни другари.

Той от дълго време живее и работи в Канада, през януари си пристигна за погребението на татко им и си отпътува. С двамата пихме кафе на 16 януари. Брат му Велизар е съвсен друг, Пепи е доста сензитивен. Преди 10 дни му звънях, с цел да се забележим, само че телефонът му беше изключен “, показа още приятелят му Димитър.

Според него Петър е от няколко години трудоустроен, имал е заболяване в кръста, само че в последно време е работил по заменяне като преподавател по британски в гимназията по строителство, някогашния Строителен колеж. Живее самичък с майка си. На Димитър Кочев Пепи е  показвал фотоси на щерка си, която в този момент е на 19 години, доста е хубава. Разказвал му е, че в Торонто е карал такси, само че след 10 години е решил да се върне, сподели още приятелят му Димитър Кочев.

Предполага се, че Петър е изпаднал в меланхолия и самичък е протегнал ръка на живота си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР