Обявеният за издирване общински съветник от Несебър Пейко Янков е

...
Обявеният за издирване общински съветник от Несебър Пейко Янков е
Коментари Харесай

Миналото на издирвания заради Митьо Очите общински съветник белязано от жестоко престъпление, подозират, че той е в...

Обявеният за търсене общински консултант от Несебър Пейко Янков е в Сърбия или в Дубай. Това разясниха негови сътрудници от локалния парламент, поискали имената им да не се цитират, оповестява " Труд ".

Според тях изгубването на Янков е мистериозно, а и самото му търсене било засенчено от абсурда със зам-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев и някогашния народен представител от Движение за права и свободи Несрин Узун, които бяха арестувани и върнати от Истанбул. Те обаче нямат обвинявания, даже за персонално укривателство, до момента в който за разлика от тях Янков се търси като член на тайфа за рекет, побоища, палежи и наркотърговия.

При акцията на 2 август на разсъмване бяха арестувани 19 души, а Митьо Очите, Пейко Янков и посоченият като подпалвач Калоян Колев бяха оповестени за търсене. Колев се върна от Испания, съобщи се и спецсъдът му наложи непрекъснат арест.

В Несебър се приказва, че Янков е бил видян за последно да пазари в супермаркет на 1 август следобяд. Заминал е в незнайна посока или вечерта, или през нощта. При обиск в дома му била отворена железна каса, в която имало 60 000 лева в брой, които не е взел за пътуването.

Пейко Янков е наследник на ръководителя на Общинския съвет в Несебър Димитър Янков, който през май 2007 година бе убит в своя джип “Порше Кайен ”. По това време бащата бе притежател на империя от 5 хотела в Слънчев бряг с към 40 % от леглата в курорта. Митьо Янков бе прочут с това, че е почнал през 60-те годни като барман. Пратен бил на обучителен курс на остров Рюген в някогашната Германска демократична република, където се срещнал с бъдещата си брачна половинка Регина Щайн. През 1991 година дружно със скандалния строител Соломон Анжел вършат несполучлив да приватизират 18 хотела. Месец преди убийството на Янков през 2007 г.бе разрушена групата на Митьо Очите. По неофициална информация още тогава имало СРС-та, които уличават шефа на общинския съвет в Несебър във връзки с наркобоса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР