Обявените вчера от президента Владимир Путин допълнителни мерки в подкрепа

...
Обявените вчера от президента Владимир Путин допълнителни мерки в подкрепа
Коментари Харесай

Руснаци: По-добре COVID-19, отколкото безпаричие

Обявените през вчерашния ден от президента Владимир Путин спомагателни ограничения в поддръжка на съветската стопанска система по отношение на коронавирусната пандемия не трансформират правилата на тази поддръжка, само че значително я уголемяват, написа " Комерсант ", представен от Novini.bg.

Вестникът изброява подготвяни преференции за новите безработни и за дребния бизнес в Русия. Общата стойност на измененията за бюджета на страната - десетки милиарди рубли, остава умерена, акцентира " Комерсант ".

Премиерът Михаил Мишустин съобщи пред групата на либералдемократите в Държавната дума (долната камара на парлачента), че поради разпространяването на вируса Русия няма да получи през 2020 година огромен дял от предстоящите приходи, което ще е сериозен удар за бюджета, показва обаче " Известия ".

По думите на Мишустин досегашните ограничения в поддръжка на бизнеса може да се окажат незадоволителни и кабинетът събира оферти за нови, в това число от политическите партии. В друга публикация изданието цитира източници, съгласно които властта на федерално равнище може да освободи бизнеса от налози, в случай че стопанската система не се съвземе до есента.

На заседание с губернатори Путин даде обещание нови ограничения в поддръжка и на жителите, най-вече за фамилиите с деца и краткотрайно останалите без работа. Междувременно полицията в Москва получи право да търси отговорност от нарушителите на оповестения режим на самоизолация. А столичният кмет Сергей Собянин посочи в своя блог, че макар суровите ограничения за въздържане на COVID-19 управата никога не трябва да не помни за стопанската система на града, не трябва да стопират да вземем за пример огромните планове като градежа на метрото, на нови пътища и жилища, осведоми в ред материали " Росийская газета ".

" По-страшно е да останеш без пари, в сравнение с да пипнеш ковид ", цитира " Свободная преса " московчани, помолени от всекидневника да разясняват битката с новата болест и прекъсването на ред предприятия.

" Хората нямат потребност от отсрочвания на заплащанията, а от свежи пари. Още в този момент. Просто с цел да не тръгнат да плячкосват магазините, с цел да няма гладни протести. А не щеш ли за повторно чуваме от президента Путин все същото: пари няма да ви дадем ", отбелязва пред вестника политологът Николай Платошкин.

" Русия е икономисала до през днешния ден към 18 трилиона рубли. Но те ще се дават на хората на час по чаена лъжичка ", предсказва пред " Комсомолская истина " икономистът Никита Кричевски.

Трябва да се основават предпоставки за връщане на фирмите към естествена работа в изискванията на пандемия, напомня " Труд " изказване на Владимир Путин пред губернаторите. Режимът на самоизолация в Русия обаче няма да бъде вдигнат до юли, предвижда консултантската компания " Бостън консалтинг груп ".

" Според песимистичния сюжет съветската карантина ще завърши най-рано след една година - ще трае, до момента в който не изобретят ваксина ", допуска терапевтът Захар Лейкин, приказвал пред вестника.

" Вирусът на алчността " е заглавие от " Аргументи и обстоятелства ", който споделя по какъв начин спекуланти и мошеници в Русия печелят от COVID-19. " Правейки пари от страховете на хората, измамниците употребяват всички вероятни способи - от обществено мародерство, тривиално завишавайки цените на търсени артикули, до намерено престъпни действия ", показва изданието. " В месинджъри и обществени мрежи се изсипват да вземем за пример предложения за продажба на пропуски и информации за свободно придвижване из страната. Други шмекери пробутват на хората скъпи устройства - сякаш за отбрана от ковид, каквито още не са измислени. Трети оферират всевъзможни муски и талисмани срещу заболяването на най-различни цени съгласно фантазията и алчността на продавача ", изрежда " Аргументи и обстоятелства ".

" Независимая газета " преглежда пандемията като тест за опозицията в Русия. " Противниците на властта са длъжни да опишат какви решения биха вземали през днешния ден те самите ", декларира всекидневникът.

" Опозиционерите редовно подлагат на критика в интернет дейностите на Кремъл по отношение на коронавирусната рецесия. Основните тематики са напълно явни. Недостатъчната поддръжка за дребния и междинния бизнес, отводът на управляващите да поемат отговорност и да разгласят обща карантина, слабата подготвеност на здравната система за битка с заболяването и т. н. Точно в този момент обаче опозицията би трябвало да мине на друго ниво в мисленето и дейностите си. Политиката - както и всичко останало, минава в онлайн режим, аудиторията на опозицията се уголемява и е време тя да показва личната си компетентност ", изяснява " Независимая газета ".

" След пандемията ще се наложи всички страни да създадат избор - дали да се управляват отсега нататък от националните си ползи или отново да вземат участие в световни обединявания ", написа " Взгляд ".

" Западът не съумя да се оправи нито с вируса, нито с икономическата рецесия - чака го мощна вълна от леви митинги. Затова пък Москва и Пекин ще станат образец за подражателство. Това са заключения на водещи съветски специалисти ", прибавя електронният вестник в репортаж за кръгла маса под наслов " Бъдещето на международната система ".

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР