Обявените цени на предварителни разчети от работната група на КЕВР

...
Обявените цени на предварителни разчети от работната група на КЕВР
Коментари Харесай

Антон Иванов: КЕВР ни готви шоково скъпи ток и парно

Обявените цени на предварителни планове от работната група на КЕВР ще претърпят изменение в посока на покачване. Предполагам, че няма да се търси идната смяна, само че това е едно допускане. Toва съобщи енергийният специалист Антон Иванов от Българския енергиен и минен конгрес утринния блок на Българска национална телевизия.

Той посочи, че хората, които се използват на ток, ще усетят по-сериозно смяната.

Според него на международните пазари ценовите трендове на базовите първични материали се движат нелогично. Трябва да се готвим към една дълбока смяна, към която се движим, а не на инцидентно съвпадане, уточни Иванов. Целенасочено вървим към едни други взаимоотношения, които постановат ние да преразгледаме като цяло енергийния бранш, акцентира той.

В България производството и потреблението на електрическа сила зависи от въглищните централи. Това е главният мотор, който трансформира стойностите на електроенергийните пазари, означи Антон Иванов.

Проблемите, които са изправени централите на въглища са реда на излизането им ще следва тежестта, с която били натоварени с несвойствени функционалности, предизвести Иванов. Той счита, че е добре да бъде направено една държавна Топлоелектрическа централа да не спонсорира, който и да било, само че не трансформира цялостната картина.

В студиото на Българска национална телевизия участва и Кремен Георгиев, ръководител на Асоциацията на топлофикационните сдружения, съгласно който, няма нищо нелогично в покачването на цените на тока и парното на база измененията на международните пазари. Не би трябвало да се съпоставя всяка една Топлофикация с друга, тъй като всяка една е друга по единствено себе си, посочи Георгиев.

КЕВР би трябвало да балансира ползите на енергийните сдружения и потребителите. Тези ползи постоянно са противоположни, само че все още цените са поддържат изкуствено, безапелационен бе Георгиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР