Обявени са първично възникнали случаи на болестта африканска чума по

...
Обявени са първично възникнали случаи на болестта африканска чума по
Коментари Харесай

Обявиха нови случаи на чума по свинете в Търговищка област

Обявени са първично зародили случаи на заболяването африканска чума по свинете при диви прасета в землищата на антоновското село Крушолак и село Миладиновци в община Търговище. Това оповестиха от регионалната администрация в Търговище след съвещание на Областната епизотична комисия, представени от Българска телеграфна агенция. Целта на срещата е била предприемане на незабавни ограничения за попречване и ограничение на разпространяването на заболяването.

Със заповеди на шефа на " Регионална дирекция по горите " в Шумен са избрани инфектираните зони. В тях се не разрешава достъпът на лица, нямащи отношение към претърсването и използването на ограничения за очистване на заболяването при съблюдаване на условията за биосигурност.

Търговско предприятие " ДЛС Черни Лом " - Попово и Търговско предприятие " ДГС - Омуртаг " след оповестяване на огнищата са подхванали неотложно ограничения за биосигурност, запазване и отбрана на горските територии и дивеча, както и запазване здравето на популацията. Поставили са обозначителни табели по границите на инфектираните подзони " А ". Осигурили са наряди на лесничеи за недопускане на външни лица в подзони " А ". По график членовете на ЛРД и Търговско предприятие " ДЛС Черни Лом " претърсват трите подзони на двете оповестени огнища на АЧС. В подзони " Б " и " В " на избраните инфектирани зони могат да се правят горскостопански и селскостопански действия, събиране на гъби, билки, трюфели, туризъм и други действия единствено след обезпечаване и използване на съответните минимални ограничения за биосигурност.

За попречване и ограничение на разпространяването на болестта Африканска чума по свинете и сигурността на популацията се приканват да се придържат към откритите правила и да не навлизат в инфектираните зони. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР